‘Contra l’asfíxia, cal actuar’

  • El batlle d'Alella explica a VilaWeb els motius pels quals deixa de pagar els impostos a Espanya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘L’asfíxia econòmica de l’estat espanyol contra Catalunya i la impossibilitat, també forçada per l’estat espanyol, d’obtenir nous ingressos, fa perillar l’estat del benestar i per tant ens obliga a actuar; contra l’asfíixia, cal actuar’. D’aquesta manera el batlle d’Alella (Maresme), Andreu Francisco, d’ERC, explica la decisió de pagar a partir d’ara l’impost de la renda dels treballadors d’ajuntament i l’IVA a l’agència tributària catalana i no pas a l’espanyola. I d’aquesta manera Alella esdevé el segon municipi fiscalment insubmís del país, després de Gallifa (Vallès Occidental), que la setmana passada també fou d’actualitat perquè va penjar una minibandera espanyola a la casa de la vila en resposta a les peticions de l’estat espanyol. Francisco, ha explicat en declaracions a VilaWeb que avui mateix al punt de migdia presentarà els documents de la liquidació del mes de desembre de 2012 a l’agència catalana, al carrer de Fontanella de Barcelona.

Per ell, ‘no és un acte d’insubmissió fiscal, sinó de sobirania fiscal, perquè els impostos els paguem igual’, i confia que hi hagi molts més ajuntaments que s’hi afegeixin, especialment els que formen part de l’Associació de Municipis per la Independència.

Gallifa i Alella són els primers municipis que han pres aquesta decisió. Tanmateix, el cas d’Alella és especialment significatiu, perquè ronda els deu mil habitants. Gallifa, en canvi, en té dos-cents. Per una altra banda, des de fa mesos la plataforma Catalunya Diu Prou aplega tots els autònoms i petites empreses que ja paguen els impostos a l’agència catalana.

El batlle d’Alella també ha explicat a VilaWeb que el ple del 31 de gener votarà una moció sobre aquesta qüestió, tot i que no és obligatori de fer-ho. El trimestre passat, Alella també fou un dels municipis que va declarar-se territori català lliure i que va decidir de penjar l’estelada a l’entrada del poble.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any