Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimecres  16.01.2013  20:42

Autor/s: Ajuntament d'Ontinyent

Comunicat sobre la renovació dels òrgans de govern de Caixa Ontinyent

Men?ame
 

El Govern de l’Ajuntament d’Ontinyent, com a principal patró de la Fundació Campus Ontinyent, vol ressaltar em primer lloc la vàlua professional i acadèmica de les dues persones que aquesta institució ha designat per a ser membres del Consell d’Administració i de la Comissió de Control de la Caixa d’Estalvis d’Ontinyent. De fet, segons tots els currículums presentats, es pot dir que ha estat la renovació en què les persones designades pels diferents estaments presenten, en conjunt, millor perfil tècnic i professional de la història de Caixa Ontinyent.

Per això pensem que és sorprenent la poca estima cap a la caixa que estan demostrant, amb les seues actuacions, algunes persones amb altes responsabilitats dintre de l’entitat, i menys s’entén encara aquesta manera de procedir en un procés en el qual sols es canvien tres dels deu membres del Consell d’Administració, el 30%. És poc seriós que s'haja volgut canviar les regles de joc a mitjan partit per uns interessos determinats. Resulta injust, a més, que ens fiquen a tots en el mateix sac, quan tant la Fundació Campus Ontinyent com l'Ajuntament d'Ontinyent han proposat dues persones amb un perfil acadèmic i professional de primer nivell.

Cal recordar que Caixa Ontinyent va designar l’any 2011 la Fundació Campus Ontinyent com una de les entitats amb dret a elegir consellers per a la seua assemblea, amb la clara vocació de buscar un perfil acadèmic i professional que aportara 'solvència' als òrgans de govern. Però l’actual president, en no aconseguir ser renovat pel seu partit a les Corts, intentà sortejar aquest perfil acadèmic i fins l'últim instant tractà de 'polititzar' la designació de consellers. I ja, per últim, quan s'acorden uns consellers amb un perfil marcadament acadèmic i tècnic, com que no els agrada el canvi i perillen les majories al si del consell d’administració, tiren pel camí del mig i es demanen per primera vegada en la història tres informes que finament no reconeixent idoneïtat als candidats elegits per la Fundació Campus Ontinyent.


Qui pot entendre que no és apte un professor universitari i economista especialitzat en Economia Financera i Comptabilitat, amb 21 anys d’exercici en la seua activitat? Si es dubta de la capacitat d'un professor universitari amb eixe currículum, en quin lloc queda la Facultat d’Economia o la pròpia Universitat de València? Com s'entén que no siga vàlid un emprenedor universitari capaç de muntar una empresa d'alta tecnologia que ha estat adquirida recentment per una multinacional? Aplicant aquesta 'regla de rigor', quants membres dels actuals òrgans de govern i d'etapes anteriors eren aptes? Per què es demanen informes al Banco de España, a la CECA i se'n paga un altre a un bufet d'advocats, i no a l’Institut Valencià de Finances, com marquen els estatuts?

També volem dir que si alguna cosa diferencia una caixa com la nostra de la resta d'entitats financeres és la voluntat de reflectir en els seus òrgans de govern la societat per a la qual treballa. En aquest sentit, denunciem que s’està tractant de posar impediments i entrebancs oportunistes a la participació de les persones. Perquè si s’han produït excessos en altres entitats, que s’aclaresquen i caiga tot el pes de la llei, però que no servisquen de coartada per retallar drets als impositors de Caixa Ontinyent.
 
Per últim, fem una crida a la presidència de Caixa Ontinyent perquè prenga consciència que la deriva d’aquest procés electoral no ens porta enlloc i perjudica la bona imatge d’una entitat amb més de 150 anys d'història. Pensem que, si a un ajuntament cada quatre anys els polítics reaccionaren de la mateixa manera, ja no quedarien ajuntaments. I perquè està en joc l’estabilitat i el futur de Caixa Ontinyent, des del Govern de l’Ajuntament d’Ontinyent demanem que per part de tots es tracte de recuperar l’esperit d’acord i de consens que ha estat un dels èxits de la caixa de les comarques.