La #primaveravalenciana es reivindica

  • L'assemblea Lluís Vives ha recorregut més de 70 multes interposades per la delegació del govern espanyol

VilaWeb
Redacció
16.01.2013 - 15:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’ací a un mes, el 15 de febrer, farà un any de l’anomenada ‘primavera valenciana’, i per commemorar-ho ja s’han preparat alguns actes. Representants de l’Assemblea General Lluís Vives, l’institut que va esdevenir l’epicentre de la mobilització estudiantil, han presentat avui el concert solidari que es farà al Palau de Congressos, i, des de la porta de l’institut, han llegit un comunicat en què recorden que encara hi ha processos judicials en marxa per les detencions i les denúncies arran de les brutals càrregues policíaques al centre de València.

L’assemblea Lluís Vives ha explicat que té recorregudes més de 70 de les 231 multes interposades per la delegació del govern espanyol. L’advocat Agustí Arenas, responsable d’una de les associacions jurídiques que s’ha fet càrrec de les denúncies, ha explicat que actualment porta 103 casos, seixanta dels quals podrien acabar en judici. La resta són casos de processos judicials ja començats, per detencions o per lesions durant les càrregues. El 80% de tots aquests casos corresponen a gent relacionada amb l’IES Lluís Vives.

Per assumir part de les despeses d’aquests casos, han obert un projecte de microfinançament a través de Verkami per al concert solidari del dia 15 de febrer. El músic Pau Alabajos, un dels participants de la iniciativa, ha explicat que hi havia diverses maneres de col·laborar-hi, i ha recordat que en comptes de tiquets, per accedir al Palau de Congressos es faran servir llibres. Volen recordar, així, una de les imatges més impactants de les manifestacions, quan els estudiants exhibiren els llibres als policies en protesta contra la brutalitat policíaca.

Amb l’aportació de 15 euros, el micromecenes rebrà un dels llibres donats per l’editorial per accedir al concert. I a partir d’aquí, s’aniran rebent recompenses en funció de la quantitat aportada.

Aquest concert serà només un dels actes que serviran per recordar aquells dies. El mateix 15 de febrer, l’Assemblea Lluís Vives ha convocat una abraçada a l’institut i una posterior manifestació. Abans, el 9 de febrer, la Ruta del Balafiament, organitzada pel Col·lectiu Xarxa Urbana, dedicada a l’educació pública, tindrà parada a l’IES Lluís Vives. I el 22 de febrer, l’Assemblea organitzarà una tancada a l’institut per preparar la gran manifestació del dia 23 de febrer contra l’avantprojecte de reforma educativa impulsada pel ministre José Ignacio Wert.

Informació relacionada:

‘Eren sis o set policies i em pegaven als testicles i a la boca’

Vesprada de violència policíaca al centre de València

Protestes i càrregues davant la comissaria de Sapadors

Sancions de fins a 6.000 euros contra els estudiants per la primavera valenciana

La primavera valenciana, explicada per la BBC

El seguiment de la primavera valenciana

La primavera valenciana i l’hivern espanyol

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any