Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  15.01.2013  06:00

Wikivoyage, la guia de viatges gratuïta

El portal es nodreix de les aportacions i edicions dels internautes

Men?ame
 

La fundació Wikimedia, creadora de l'enciclopèdia online Wikipedia, estrena avui Wikivoyage, una guia de viatges mundial, lliure i gratuïta. Igual com l'enciclopèdia, es va ampliant amb les aportacions i edicions dels col·laboradors internacionals, anomenats ‘wikivoyagers’.

Els articles de la guia contenen informació pràctica sobre les destinacions, com ara la situació, llocs d’interès, la història o els restaurants. La pàgina és escrita en vuit llengües, però ara com ara en català no.

El fundador de la Wikipedia, Jimmy Wales, diu que, igual com en la resta de projectes, no hi ha cap negoci al darrere i la web no tindrà gens de publicitat. De fet, els creadors han demanat a usuaris i empreses que no utilitzin el portal com a plataforma publicitària. 

Aquest lloc és desenvolupat amb l'eina de codi obert Mediawiki, que permet a tothom de crear, actualitzar i modificar els articles. A més, com tots els projectes de la fundació, és de llicència Creative Commons, amb què els usuaris poden compartir qualsevol contingut amb el corresponent reconeixement.

El projecte va ser acceptat per la companyia l'agost de l'any passat. Fins ara, s'han revisat els articles i s’han enllestit detalls, però la fundació ja en va penjar una versió de prova el novembre.