Notícies

Dilluns  14.01.2013  16:30

El PSC vol que es negociï amb Espanya una reforma federal de la constitució

Els socialistes catalans enllesteixen una proposta de declaració de sobirania

Men?ame
 

El dret de decidir és un dels conceptes que inclou la proposta de declaració de sobirania que enllesteixen els socialistes catalans com a alternativa a la de CiU i ERC. El text inclou també que emani del Parlament una comissió d'estudi perquè s'insti la cambra a proposar un canvi a la constitució per avançar cap a l'estat federal. No volen que el text sigui una declaració independentista i avisen que no acataran peticions d'"adhesió", ha dit Navarro.

El PSC no vol que la consulta sigui 'un simple tràmit' cap a la independència de Catalunya, tal com diuen que pretenen CiU i ERC.  És per això que el seu text, que faran públic a la tarda, defensa el dret de decidir com a "aprofundiment democràtic" i al mateix temps aposta per crear una comissió d'estudi que insti el Parlament a impulsar un canvi a la constitució que pretengui tirar endavant un nou estat federal.

Navarro creu que "si es vol arribar a un acord" s'ha de garantir que es farà amb "consens i qualitat democràtica" i que per tant, diu, no "prefiguri al document" que el resultat de la independència serà un nou estat a Europa. Volen opinar i defensen el dret a decidir per mantenir Catalunya "vinculada" a Espanya "amb millors condicions".

És per tot plegat que Navarro afirma que no acataran peticions d'"adhesió" a documents prefixats. "Que no ens hi comptin" amb declaracions sobre el dret que han "privatitzat" CiU i ERC.


Més informació: Navarro vol que CiU i ERC 'rebaixin el contingut' de la declaració sobiranista