El PSC vol que es negociï amb Espanya una reforma federal de la constitució

  • Els socialistes catalans enllesteixen una proposta de declaració de sobirania

VilaWeb
Redacció
14.01.2013 - 16:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dret de decidir és un dels conceptes que inclou la proposta de declaració de sobirania que enllesteixen els socialistes catalans com a alternativa a la de CiU i ERC. El text inclou també que emani del Parlament una comissió d’estudi perquè s’insti la cambra a proposar un canvi a la constitució per avançar cap a l’estat federal. No volen que el text sigui una declaració independentista i avisen que no acataran peticions d'”adhesió”, ha dit Navarro.

El PSC no vol que la consulta sigui ‘un simple tràmit’ cap a la independència de Catalunya, tal com diuen que pretenen CiU i ERC.  És per això que el seu text, que faran públic a la tarda, defensa el dret de decidir com a “aprofundiment democràtic” i al mateix temps aposta per crear una comissió d’estudi que insti el Parlament a impulsar un canvi a la constitució que pretengui tirar endavant un nou estat federal.

Navarro creu que “si es vol arribar a un acord” s’ha de garantir que es farà amb “consens i qualitat democràtica” i que per tant, diu, no “prefiguri al document” que el resultat de la independència serà un nou estat a Europa. Volen opinar i defensen el dret a decidir per mantenir Catalunya “vinculada” a Espanya “amb millors condicions”.

És per tot plegat que Navarro afirma que no acataran peticions d'”adhesió” a documents prefixats. “Que no ens hi comptin” amb declaracions sobre el dret que han “privatitzat” CiU i ERC.


Més informació: Navarro vol que CiU i ERC ‘rebaixin el contingut’ de la declaració sobiranista

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any