El Diluvi: perquè volen i punt

VilaWeb
Víctor Vanyó
14.01.2013 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Diluvi canta i versiona Ovidi Montllor des de la seoa pròpia terra: l’Alcoià. Al principi, segons comenten, va ser un duet nascut entre misteles i volent posar música a l’obertura del casal Tio Cuc d’Alacant. La cosa els va anant motivant i acabà per ser el que és avui l’actual formació amb sis components. Un grup que va generar, almenys a mi, impacte i va donar frescor al panorama musical valencià. De versions d’Ovidi se n’han fetes moltes i se’n faran moltes més. Tot i això, el Diluvi aconsegueix tindre un segell propi, únic. La seua visió d’Ovidi no deixarà indiferent ningú.

La bandúrria, el violí o la veu de Flora són elements propis en la seua carta de presentació. Fresques i amables comencen a entrar pel pavelló auditiu aquelles cançons que tant hem escoltat. Una i altra, altra i una. Les reproduccions de l’Ovidenques ens fan traslladar-nos a l’essència del grup i, t’adones, que hi ha més arguments a favor. Mirem els instruments per exemple. Ens podem fer la idea que ens trobem davant d’una formació que toca folk  No obstant, si els escoltem ens adonem que no sols és folk  Els ritmes o l’essència del grup ens indiquen que agafen la tradició més nostra per actualitzar-la als nous temps. La proposta que realitzen per homenatjar Ovidi són, com dirien els Antònia Font, ‘música moderna’ o, com els propis músics diuen, més actual. Es poden marcar un ritme molt prop a la rumba o l’ska i, de cop i volta, girar la cantonada i endinsar-nos a la plaça del poble on es ballen els nostres balls.

No toquen per agradar, sinó perquè els agrada tocar. Toquen perquè admiren i estimen l’Ovidi Montllor: el millor homenatge que poden fer-li és tocar com saben. S’ho passen bé i han reforçat els vincles que tenien entre tots ells. En definitiva, toquen perquè volen fer arribar la música i les lletres d’Ovidi allà on es necessite. Abans d’acabar, una pinzellada d’un tret que m’agrada. El Diluvi és un grup amb gran sensibilització per les causes socials i nacionals, els veurem sempre allà on hi haja una plataforma, col·lectiu o grup juvenil que criden i lluiten per la justícia social o nacional.

Un regal per als amants de la música en valencià, especialment d’Ovidi. Els quatre talls que han registrat a Ovidenques se’ns fa curt. Per això, si voleu gaudir de tot el seu repertori estigueu atents i aneu acudint als concerts que realitzaran per les nostres terres. Els podrem veure cantant  al concert per la #PrimaveraValenciana, a Crevillent ( 01/02), a Castalla ( 23/02)  o a Bocairent (08/03).

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any