Activistes despullades al Vaticà en favor dels drets dels homosexuals

  • Quatre membres del grup Femen s'han despullat quan Benet XVI començava a resar l'àngelus

VilaWeb
Redacció
13.01.2013 - 18:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quatre activistes ucraïneses del moviment feminista Femen s’han despullat avui a la plaça de Sant Pere del Vaticà quan el papa Benet XVI resava l’àngelus des de la finestra del seu apartament. D’aquesta manera expressaven el suport als drets dels homosexuals, de poder-se casar i adoptar infants, i criticaven la posició de l’església francesa que s’oposa al projecte de llei del govern d’Hollande de regular aquests drets. L’acció ha causat moments de molta tensió amb els carrabiners que hi havia a la plaça.

Aprofitant que Benet XVI sortia a la finestra per començar a resar, les quatre activistes s’han despullat; al seu cos duien escrit el lema en anglès ‘In gay we trust’ (‘confiem en els gais’), i poc després han estat detingudes per la policia.

Aquest incident coincidia amb la multitudinària manifestació que hi ha hagut avui a París contra el projecte de llei del govern francès de legalització els matrimonis homosexuals i el seu dret d’adoptar.

El novembre del 2011 cinc activistes de Femen ja van provar de manifestar-se despullades a la plaça de Sant Pere del Vaticà, però van ser interceptades abans no ho poguessin fer. Aquest grup ja ha fet actes semblants en uns quants països, com ara Rússia, el Regne Unit i a Ucraïna mateix, coincidint amb la darrera Eurocopa de futbol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any