El govern espanyol persegueix Gallifa per la minibandera

  • Llanos de Luna demandarà l'ajuntament perquè considera que continua incomplint la llei de banderes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.01.2013 - 08:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegació del govern espanyol a Catalunya demandarà l’ajuntament de Gallifa després de la decisió del consitori de col·locar a la façana de l’edifici una banderola espanyola d’un pam que ha presentat com la manera de complir la llei de banderes; aquesta és la solució que ahir va anunciar el batlle, Jordi Fornàs (SI), després dels requeriments que li havia fet María de Los Llanos de Luna perquè tornés a col·locar la bandera espanyola.

Ara la banderola espanyola és a la façana de l’edifici,  ‘en un lloc preferent i d’honor de l’edifici’, tal com diu la llei, i l’estelada, la senyera i la bandera de Gallifa són en tres pals al costat de l’edifici de l’ajuntament.

Però segons la premsa espanyola, la delegació diu que la banderola incompleix l’article 4 de la llei, que diu que en les comunitats autònomes els estatuts de les quals reconeixen una bandera pròpia, aquesta haurà d’estar al costat de l’espanyola, però que mai no podrà tenir una mida més gran. I, alhora, l’article 6 diu que la bandera d’Espanya ha d’ocupar ‘un lloc destacat, visible i d’honor’. I amb aquests arguments Llanos de Luna presentarà la demanada contra l’ajuntament,

El batlle ha indicat que la llei de banderes no concreta pas quina mida ha de tenir la bandera espanyola; diu que no pot ser més petita que les altres, ‘i això es compleix en aquest cas, perquè no hi ha altres símbols a la façana.’

La bandera espanyola va ser comprada en un quiosc de Les Rambles de Barcelona i va tenir un cost de dos euros. L’Ajuntament en va comprar tres per tenir-ne de recanvi. De fet, aquesta és la segona que instal·len perquè la primera “va desaparèixer”, ha comentat l’alcalde als mitjans de comunicació.

Jordi Fornas, d’altra banda, ha animat els municipis que es troben en la mateixa situació a aplicar aquesta solució.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any