Hollande envia tropes a Mali i avisa que hi seran el temps que calgui

  • El president francès accepta donar suport a l'exèrcit del país africà en la lluita contra els islamistes rebels

VilaWeb
Redacció
11.01.2013 - 19:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de França, François Hollande, ha confirmat aquest divendres que tropes militars franceses participaran en les operacions a Mali contra l’ofensiva dels rebels islamistes. En un discurs a París, el dirigent socialista ha assegurat que les tropes franceses ja han arribat al país africà, on seran tot el temps que calgui per combatre ‘contra els elements terroristes’. 

Segons Hollande, l’ofensiva dels rebels islamistes està amenaçant l’existència de Mali. França ha recomanat als seus ciutadans que marxin de Mali. Grups islamistes i l’exèrcit del país s’enfronten pel control del desert al nord. Hollande ha remarcat que la intervenció francesa es fa d’acord amb la llei internacional.

La intervenció militar francesa a Mali és la primera que lidera el president François Hollande des de la seva arribada al poder el maig passat. Les tropes franceses ajudaran l’exèrcit de Mali en la lluita contra els avanços dels rebels islamistes, després que aquest país demanés ajuda.

‘He acceptat que França respondrà, juntament amb els nostres socis africans, a la petició de les autoritats de Mali. Ho farem estrictament dins del marc de la resolució de les Nacions Unides’, ha informat Hollande.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any