El rei va pressionar el comte de Godó contra la independència, segons el ElDiario.es

  • Diu que Juan Carlos li va recordar que és un 'grande de España'

VilaWeb
Redacció
11.01.2013 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comte de Godó, Javier de Godó, va rebre fortes pressions del rei espanyol per la posició de La Vanguardia sobre el procés sobiranista a Catalunya, segons que explica Ignacio Escolar, el director d’ElDiario.es en aquest article. Escolar explica que poc abans de Nadal Juan Carlos va tenir ‘una duríssima conversa’ amb l’editor, que fou tan llarga i ‘extremadament tensa’ que fins i tot Javier Godó va haver de ser hospitalitzat. El rei també li va recordar que havia estat nomenat ‘grande de España’.

Escolar relata així els fets: ‘El rei va renyar el comte per la posició editorial del seu diari sobre la possible independència de Catalunya. Segons fonts del govern [espanyol], la reunió entre tots dos fou tan llarga i tan extremadament tensa que el comte va haver de ser hospitalitzat pocs dies després. Unes altres fonts pròximes al comte confirmen que va passar recentment per l’hospital, però desmenteixen que estigués relacionat amb la conversa amb el rei o amb l’extrema pressió que rep el propietari de La Vaguardia des de diferents àmbits del poder polític i empresarial per la línia editorial del seu grup de comunicació sobre el debat independentista’.

També parla d’un toc d’atenció anterior del rei a Godó, quan aquest va coincidir amb el president executiu de Prisa, Juan Luis Cebrián, que li va fer arribar un missatge: ‘El rei em demana que et recordi que ets grande de España’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any