Cultura es compromet a donar suport als llibreters durant un any i mig

  • El Gremi de llibreters s'ha reunit amb Ferran Mascarell aquest matí

VilaWeb
Montserrat Serra
10.01.2013 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, ha valorat a VilaWeb la reunió que ha tingut aquest matí amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. ‘Hem enfilat el camí cap a on hem d’anar’, ha dit. La trobada s’havia precipitat arran del tancament de la llibreria Catalònia abans-d’ahir. El conseller s’ha compromès a mirar d’obtenir línies de crèdit públic, com a garantia per a les llibreries solvents.

Daura ha explicat: ‘Li hem fet una radiografia del sector i ens hem compromès a completar més acuradament aquest retrat d’on som, durant les setmanes vinents. El conseller s’ha compromès a continuar donant suport al projecte Llibreriactiva, que vam engegar l’any passat, amb ajuts per a modernitzar les llibreries. La conselleria ens ha proposat accions per als divuit mesos vinents, tenint en compte que aquest 2013 es preveu un any complicat. Però no sabrem amb quin pressupost es comptarà fins el mes de març, quan és previst que s’aprovi el pressupost del govern.’

El Departament de Cultura donarà suport a més projectes, com ara la base de dades Libridata, la plataforma de venda de llibres digitals Liberdrac i l’escola de llibreria, que el Gremi de Llibreters ha activat enguany. Daura tampoc no exclou d’anar a trucar a la porta de més departaments, com ara el de Comerç.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any