ACPV farà pública a final de la setmana vinent la decisió dels socis sobre el restabliment del senyal de TV3

  • El mes passat el Suprem espanyol va invalidar les sancions i el tall de les emissions • L'entitat ha consultat els socis sobre el restabliment del senyal

VilaWeb
Redacció
10.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A final de la setmana vinent, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) farà públic el resultat de la consulta als socis sobre el restabliment del senyal dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. ACPV informa que ahir es va acabar la consulta dels socis per internet i ara s’obre un període de consulta telefònica per als qui no tenen correu electrònic.

La junta directiva d’ACPV va voler consultar als seus socis la decisió de reobrir les emissions de TV3 al País Valencià, després de la sentència del Suprem espanyol que anul·lava el tancament i les sancions imposades pel govern valencià.

Segons que ha informat el secretari d’ACPV, Toni Gisbert, a hores d’ara ha respost entorn d’un 90% dels 5.000 socis de l’entitat. El 10% restant són els socis més antics i no tenen correu electrònic. Aquesta consulta es farà via telefònica i se’n sabrà el resultat a final de la setmana vinent.

Si la majoria decidissin de reobrir les emissions, el senyal de TV3 podria recuperar-se en un termini màxim de 48 hores, segons Gisbert. Els tècnics de l’entitat haurien de comprovar el senyal a cada repetidor i es farien unes primeres proves en circuit tancat.

El 19 de desembre, la junta directiva es va reunir per estudiar la sentència, que van considerar un èxit de les organitzacions cíviques, sindicats, partits polítics i particulars que havien donat suport a l’entitat en tot el procés. La junta es felicitava perquè la sentència els donava la raó i perquè la Generalitat Valenciana havia fet públic l’acatament.

Alhora es declarava partidària de reobrir les emissions dels canals de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en tots els repetidors del País Valencià. ACPV reiterava l’oferta de diàleg al govern valencià i defensava la reciprocitat d’emissions.

Informació relacionada.

#ambsenyal: TV3 tornarà al País Valencià

Rafa Xambó: Ha quedat desacreditada l’actitud agressiva del govern Camps

Tots els vídeos de la lluita per TV3 al País Valencià

Vicent Partal: Ací ningú no acota el cap

El govern català s’adreça al valencià per pactar la reciprocitat

Mercè Teodoro: ‘Un alçament de llum en la tenebra’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any