Antoni Dalmases: “Un bon professor és un model que val la pena d’imitar”

  • L’escriptor Antoni Dalmases ha publicat ‘Caos a les aules’, un testimoni de primera mà de la desintegració del nostre sistema educatiu. Dalmases escriu amb la urgència del qui ens adverteix d’una situació greu, sense perdre el sentit de l’humor ni tampoc la fe en el seu ofici

VilaWeb
Redacció
10.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 ‘Caos a les aules’ és un relat absorbent, escrit a cavall de la crònica i l’assaig, que no ens dóna treva ni per respirar. És també el testament vital d’un professor que ha dedicat la seva vida a ensenyar i que passa comptes abans de jubilar-se.  

Descrius la desmotivació general dels alumnes amb una frase que és tot un poema: ‘la peña no quié aprendé’.

Hi ha alumnes que vénen a aquests centres de beneficència que encara oficialment s’anomenen instituts, i dels 12 als 16 anys hi passen la vida amb l’únic interès de trobar-se cada matí, intercanviar bromes, comentaris, jocs, diversions, matèries legals o il·legals i experiències no sempre confessables, per als quals els coneixements que se’ls puguin donar són una estúpida parafernàlia sense cap valor, absolutament allunyats dels seus interessos i dels interessos del món en què viuen.

Llegiu l’entrevista sencera, aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any