Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.01.2013  09:33

Duran, el 2002: 'Si hi hagués finançament irregular a UDC jo hauria de demanar perdó'

El president d'Unió també va dir dos anys abans que dimitiria si es demostrava

Men?ame
 

El president del comitè de direcció d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va assegurar el 21 de novembre del 2000 que dimitiria el càrrec si finalment es demostrava que el seu partit s'havia finançat irregularment amb els fons de formació ocupacional del Departament de Treball. I ahir Unió va admetre que s'havia finançat irregularment quan va arribar a un acord amb la fiscalia sobre el cas Pallerols, pel qual els condemnats evitaven d'anar a la presó a canvi del pagament de multes i indemnitzacions.

En unes declaracions al programa ‘La Ventana’ de la Cadena Ser, Duran va dir que UDC no es podia finançar tan sols amb les quotes dels militants i les assignacions dels resultats electorals, i que per això rebia aportacions de particulars. Però negà rotundament que hi hagués finançament irregular.

Dos anys més tard, el 29 d'octubre del 2002, Duran i Lleida va declarar: 'Si hi hagués finançament irregular a Unió jo m'en sentiria responsable, és clar que sí. Si hi ha hagut finançament irregular políticament hauria de demanar perdó, perquè em sentiria responsable d'això'.

Aquest és l'àudio: