Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  08.01.2013  15:38

Grups de manifestants protesten contra la inauguració del TGV a Girona

Men?ame
 

Diversos grups de manifestants han protestat aquest migdia contra la inauguració del nou tram de TGV a Girona. Hi han participat la Mesa d’Entitats per la Participació, la Xarxa pels Drets Socials, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Unió de Pagesos i la CUP, entre d'altres. Denuncien que no s'hagin destinat recursos, prioritàriament, a millorar la xarxa convencional i que molts dels veïns afectats i propietaris expropiats no han rebut encara les indemnitzacions.

Durant la concentració s'han sentit crits a favor del tren convencional, contra les molèsties que han patit veïns i comerciants com a conseqüència de les obres, contra la presència de Mariano Rajoy i Felip de Borbó a la ciutat i també a favor de la independència. 

Expulsen membres de la CUP de l'estació de Girona

A primera hora del matí diversos membres de la CUP han dut a terme una acció informativa a l'estació de Renfe de Girona, en què han repartit desenes de fulls voltants on exposaven els motius de la convocatòria i han penjat una pancarta amb el lema 'Volem + tren convencional i - TAV.' Aquesta formació política ha dit que diversos agents dels mossos d'esquadraels han fet fora. La CUP, per una altra banda, ha refusat la invitació per participar a l'acte d'inauguració argüint que el TGV no és cap infrastructura prioritària.