L’alimentació i la socialització en un mateix plat

  • La companyia a l'hora dels àpats és un factor que beneficia la dieta alimentària. L'entorn de les residències o els pisos universitaris afavoreix una alimentació responsable.

VilaWeb
VilaWeb
Anna Prat i Meritxell Parramon
10.01.2013 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos quarts de deu de la nit. Hora crítica pels universitaris de la Residència La Ciutadella. Comença a ser el moment de fer-se el sopar i deixar de treballar, fer esport o xerrar amb el veí. La majoria de portes són obertes i els residents escalfen o cuinen ells mateixos el menjar.

Els que tenen la possibilitat d’anar el cap de setmana a casa tenen sort ja que poden recuperar forces amb els tuppers. Els que són de més lluny s’han d’espavilar i millorar les tècniques culinàries.

Alarmes d’incendi per excés de fum, gent cantant amb la música posada de fons, d’altres miren les notícies a la televisió… Tots fent una mateixa activitat en un mateix moment. Més tard s’ajuntaran als passadissos per menjar junts, o potser a l’habitació d’aquell que estigui disposat a emplenar-la de gent.

Comentaran els plats i riuran de les manies dels companys, tenen clar que cadascú té una etiqueta: la Yaiza és la “innovadora”, la Sandra la que “menja per sobreviure”, l’Ignasi el “més sa”, la Gemma la que “primer menja el segon”, l’Albert el dels “tuppers amb etiquetes”. Bromes a part, saben que l’alimentació és un element primordial durant l’etapa de la joventut.

L’opinió del nutricionista

L’expert Abel Mariné considera que aquells que es troben sols durant els àpats “mengen més i pitjor”. Així doncs, les residències universitàries i els pisos d’estudiants són un bon element socialitzador a l’hora de menjar. A banda d’això, els residents consideren que és una manera “d’aturar la rutina diària i obligar-se a cuinar i menjar bé”. Asseguren que si visquessin sols potser “prioritzarien la feina enlloc de dedicar estona als fogons”.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any