El reportatge de la CBS sobre el Barça, el fenomen Messi i la independència

  • Us oferim el vídeo subtitulat en català del programa de '60 minutes' dedicat al club blau-grana

VilaWeb
Redacció
07.01.2013 - 08:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cadena nord-americana CBS va emetre en el cèlebre programa ’60 minutes’ el reportatge ‘Lionel Messi i l’ascens del futbol del Barça‘, en què el periodista Bob Simon s’endinsa en el club, en la Masia, en el vestidor blau-grana i entrevista alguns dels jugadors, com ara Piqué, Cesc Fàbregas i Messi mateix. El reportatge parla de l’impacte del futbol del Barça, i també de la vinculació amb el catalanisme i la connexió entre el club i el clam independentista actual.

‘Barcelona és la capital de Catalunya, que al mapa és una província d’Espanya. Però molta gent d’aquí es vol separar d’Espanya i tenir el seu propi estat’, diu el reportatge. I afegeix: ‘Els jugadors del Barça en són els soldats.’ Simon, entrevistant el president, Sandro Rosell, li demana pel valor representatiu que té el Barça per a molts catalans. I quan Rosell parla de Catalunya com a país, el periodista li fa aquesta observació: ‘Però Catalunya és un país que no és a les Nacions Unides.’ Rosell respon: ‘No encara. Vés a saber.’

El programa ‘60 minutes’, amb una trajectòria de 44 temporades a la programació televisiva de la CBS, es fixa en l’èxit esportiu de l’equip de futbol, però també en el model formatiu que caracteritza el club des de fa anys. De fet, la cadena nord-americana destaca especialment que prop del 70% dels jugadors del primer equip del FC Barcelona s’han format en les categories inferiors pròpies.

Uns setze milions d’espectadors en directe

El programa ‘60 minutes‘ és un espai històric de la CBS que, a més dels Estats Units, s’emet en més de 100 cadenes de televisió de tot el món, a Europa, l’Orient Mitjà, Àsia, Austràlia i l’Amèrica del Sud. Es calcula que uns setze milions d’espectadors veuen aquest programa cada setmana només als Estats Units.

Darrerament, el programa ha ofert perfils de personalitats esportives com ara Michael Phelps i Novak Djokovic, però també de la vida política i social, com Barack Obama, Mitt Romney, Steven Spielberg, Daniel Craig, Angelina Jolie i Arnold Schwarzernegger.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any