La caça de Bin Laden, al cinema

  • Fem un repàs de les estrenes d'aquest cap de setmana

VilaWeb
Redacció
04.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana arriba a la cartellera ‘Zero Dark Thirty’, film sobre la controvertida persecució del líder d’al-Qaida, Ossama bin Laden. També era molt esperada l’estrena de ‘The Master’, inspirat en la cienciologia. El punt d’humor de les novetats és a ‘Bachelorette’, amb Kirsten Dunst; i el terrífic, a ‘The Tall Man’, protagonitzat per Jessica Biel. També s’estrena un documental sobre el Cirque du Soleil.

>Zero Dark Thirty (‘La noche más oscura’). Direcció: Kathryn Bigelow. Intèrprets: Jessica Chastain, Jennifer Ehle; Jason Clarke, Reda Kateb, Kyle Chandler. Gènere: Bèl·lic. Esbós: Kathryn Bigelow, Oscar a la millor direcció per ‘The Hurt Locker’, ens presenta una de les seqüències més suculentes de la història recent: la persecució d’Ossama bin Laden, el dirigent d’al-Qaida, considerat el responsable de l’atemptat de les Torres Bessones de Nova York. ‘Zero Dark Thirty’ segueix l’equip de la CIA que va passar deu anys cercant-lo fins a matar-lo, un episodi molt poc detallat per les autoritats nord-americanes. Vídeo.

>The Master. Direcció: Paul Thomas Anderson. Intèrprets: Sarah Shoshana David, Laura Dern, Fiona Dourif; Joaquin Phoenix, Amy Adams, Philip Seymour Hoffman. Gènere: Drama. Esbós: Ambientat als anys cinquanta, el film fa viure la història d’un líder religiós i el seu jove deixeble. Per bé que el títol es refereixi a Lancaster Dodd, el cap d’aquesta organització, anomenada La Causa, hi comparteix protagonisme amb el seu successor, Freddie Quell, un jove alcohòlic i obsessionat amb el sexe. Vídeo.

>Bachelorette (‘Despedida de soltera’). Direcció: Leslye Headland. Intèrprets: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan; James Marsden, Adam Scott, Hayes MacArthur. Gènere: Comèdia. Esbós: Basada en l’obra de teatre homònima de la mateixa directora, ens presenta les peripècies de tres amigues que volen divertir-se poc abans del casament d’una vella amiga, fins al punt de posar en risc la celebració del casament. Vídeo.

>The Tall Man (‘El hombre de las sombras’). Direcció: Pascal Laugier. Intèrprets: Jessica Biel, Jodelle Ferland, Samantha Ferris; Stephen McHattie, Jakob Davies, William B. Davis. Gènere: Enjoli. Esbós: A Cold Rock comencen a desaparèixer els infants, sense deixar pistes ni testimonis. Entre els veïns corre una brama que alimenta el terror. Un dia truquen a la porta d’una infermera, Julia Denning, aliena fins llavors a tots els rumors, i s’emporten el seu fill. Vídeo.

>Cirque du Soleil: Worlds Away (‘Cirque du Soleil: mundos lejanos’). Direcció: Andrew Adamson. Intèrprets: Erica Linz, Sophia Elisabeth; Matt Gillanders, Dallas Barnett, Jason Berrent. Gènere: Fantasia. Esbós: El film, en 3D, segueix una jove parella separada que ha de viatjar a través dels mons del circ per retrobar-se. Vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any