La Fundació Francisco Franco ja sap quan es farà el referèndum català

  • A la web diu que serà l'11 de novembre del 2014

VilaWeb
Redacció
03.01.2013 - 11:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acord d’estabilitat i governabilitat entre CiU i ERC va servir per fixar la data del referèndum el 2014, però sense concretar-ne ni el dia ni el mes. En canvi, la Fundació Francisco Franco no té cap mirament a posar-hi un termini concret: l’11 de novembre del 2014. Ho publica a la web, a l’editorial d’aquest mes de gener, i hi afegeix que el referèndum sobre la independència de Catalunya serà bo per a Espanya perquè es demostrarà que els catalans s’hi volen mantenir.

‘De moment, el referèndum català de l’11 de novembre del 2014 endarreriria la recuperació uns quants anys més, en cas que es fes i sortís favorable a Espanya, que suposem que sí’, diu el text.

L’editorial, que és una mena de repàs del 2012 i de previsió del 2013, comença amb aquesta reflexió: ‘Que en tan sols un any s’hagin desfermat amb tota cruesa i sense possibilitat de dissimular tots els mals que afectaven la nostra nació i el nostre poble, no priva d’assenyalar l’origen del mal i els responsables.’ I n’identifica la font principal: ‘El problema radica en una transició política exògena, imposada amb trenta anys d’endarreriment per les potències vencedores de la Segona Guerra Mundial i que necessitaven la indòmita i genuïnament desenvolupada Espanya a la cleda dels seus interessos.’

L’editorial s’esplaia amb la retòrica habitual per culpar de tots els mals l’actual funcionament constitucional d’Espanya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any