Xifra rècord de la venda d’armes als Estats Units

  • La compra d'armament ha augmentat d'un 49% en un any

VilaWeb
Redacció
02.01.2013 - 21:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La venda d’armes als Estats Units ha fet un rècord. Segons dades de l’FBI recollides per l’agència Reuters, al desembre la policia federal va fer 2,8 milions de verificacions d’antecedents per la compra d’armes, el procediment que s’ha de seguir per adquirir una arma de foc en aquell país. Això significa un augment del 49% respecte al desembre de l’any anterior, una xifra rècord justament ara que el país debat la limitació de l’ús d’armes, d’ençà de la matança de Connecticut per part d’un jove que anava fortament armat i dels tiroteigs que sovintegen per tot el territori. Fins ara, el rècord era de 2 milions de verificacions, registrat el mes de novembre.

El tiroteig de Connecticut, on es van morir vint-i-sis persones, entre les quals vint nens, ha portat el govern nord-americà a planificar mesures per combatre la violència armada. El vice-president, Joe Biden, serà l’encarregat de coordinar el procés.

Durant una visita que Barack Obama va fer a Newtown, el lloc de la tragèdia, va dir que calia regular l’ús de les armes i evitar tragèdies com aquella. ‘No ho podem tolerar més. Aquestes tragèdies s’han d’acabar. I per acabar-les hem de canviar’, va dir.

L’Associació Nacional del Rifle, el poderós grup de pressió de la indústria d’armes del país, va prometre ‘col·laboració significativa’ per evitar matances com aquella.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any