Acció Cultural del País Valencià consulta la represa de les emissions de TV3

  • Els socis han de ratificar la proposta de la junta de tornar a obrir els repetidors

VilaWeb
Redacció
27.12.2012 - 12:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha començat a demanar als socis de l’entitat si ha de tornar a emetre TV3 sense esperar les instruccions del govern. Ho va decidir el 19 de desembre passat, en una junta directiva, que va recomanar de fer-ho. Si els socis hi voten afirmativament, com és previsible, ACPV tornarà a encendre els repetidors de TV3 segurament a principi de gener. Els membres de l’entitat tenen fins al 10 de gener per a expressar l’opinió.

La decisió de la junta es prengué una setmana després de la sentència del Suprem espanyol en què s’anul·lava la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions sota sancions.

Aleshores, l’entitat va dir que la sentència del Suprem era l’inici del camí de la restitució i instava el govern valencià a formar una comissió mixta per solucionar el conflicte de TV3. El govern valencià ja va avançar que acatava la sentència, que anul·laria la multa a ACPV i que aixecaria la prohibició de les emissions de TV3.

Risc de noves multes

Després de la reunió, que va durar unes tres hores, el coordinador de l’entitat, Toni Gisbert, va explicar que, atesa la importància de la decisió de reobrir, sota risc de possibles multes imposades pel govern espanyol, la directiva ho consultaria als 5.000 socis d’Acció Cultural.

Gisbert va remarcar que l’entitat era partidària de reprendre el senyal, perquè té molta importància per a la recuperació de la llengua i la cultura dels valencians, i també per la mobilització en favor de les emissions i la gran quantitat de trucades telefòniques dels socis.

‘Al mateix temps pensem que és una decisió de vital importància i hem decidit que siguen els socis que ratifiquen la nostra decisió i la junta complirà la seua decisió’, va dir. I afegí que es tractava d’un exercici de democràcia interna, i la va comparar amb l’actitud del govern valencià i espanyol en aquesta qüestió.

També va reiterar l’oferta al diàleg als governs de Fabra i Rajoy. Assenyalà que, igual que ACPV escolta els socis, ‘haurien d’escoltar la majoria social en favor de la reobertura’.

Gisbert va explicar que a partir d’ara s’obre un procés en què els socis rebran per correu electrònic o bé per telèfon la consulta sobre si són partidaris o no de reprendre el senyal de TV3. Durant aquestes setmanes es podria saber la decisió final, va indicar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any