El PSPV-PSOE anuncia que la Fiscalia investigarà un possible delicte de prevaricació

  • Insisteix que la Mancomunitat no té capacitat de cedir la gestió dels residus

VilaWeb
Redacció
26.12.2012 - 19:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La decisió de Compromís d’abandonar els òrgans de govern de la Mancomunitat arran de la votació del ple de divendres passat, en què el vot de qualitat del president significà l’aprovació de l’adhesió de l’ens comarcal al Consorci de Residus, no és l’única ‘resposta política’ que s’ha trobat el PP. Des del PSPV-PSOE han assegurat que, tal i com van advertir amb anterioritat, la fiscalia investigarà si aquesta adhesió comporta un delicte de prevaricació, per haver aprovat una decisió en ple ‘tot i saber que era il·legal’.

Els socialistes van recordar durant el ple que la Mancomunitat no té capacitat de cedir al Consorci les competències en matèria de residus, ja que són dels municipis. De ser així, els representants del PP haurien aprovat una adhesió que no correspon a l’ens comarcal, i això és a causa de ‘les presses del PP de la Vall d’Albaida per complir les ordres del partit’, segons el secretari comarcal del PSPV-PSOE, Jorge Rodríguez.

El també batle d’Ontinyent va anunciar que la seua formació farà una ‘oposició frontal’ des del govern municipal que presideix a la integració al Consorci, un fet ‘que suposaria perdre l’autonomia de la gestió dels residus i incrementar d’un 100% el preu del rebut el 2013’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any