Compromís abandona els òrgans de govern de la Mancomunitat

  • Creix la crisi al si de l'ens comarcal

VilaWeb
Redacció
26.12.2012 - 19:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La votació de divendres passat al ple de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, tant pel que fa al resultat com per la forma, ha tingut resposta aquest dimecres 26 de desembre per part de Compromís, formació que ha anunciat que abandona els òrgans de govern de l’ens comarcal que ‘ha perdut la representativitat política i territorial’. Compromís ha insistit a reivindicar el pla de minimització comarcal i el consens ‘trencat unilateralment pel PP amb la imposició de l’adhesió al consorci’, segons ha denunciat Fran Quesada, fins ara conseller de Medi Ambient.

A més de Quesada, el batle d’Otos, Emili Mira, ha deixat el càrrec de conseller de Turisme i el lloc a la Junta de Govern que ocupava en substitució de Julià Engo. El nou representant del consistori d’Ontinyent, Josep Francés, encarregat de les comissions de Comptes i Dictamen des del pel de divendres passat, les ha abandonades també.

Justament el fet que en el ple s’acceptara Josep Francés per a les comissions de Comptes i Dictamen però se li impedira votar sobre la proposta d’adhesió al Consorci és una de les crítiques que es fan a la president de la Mancomunitat, Juan Puchades, perquè el vot del representant de Compromís hauria desfet l’empat, en contra de la proposta de PP que es va haver d’aprovar amb el vot de qualitat del president.

Les crítiques també afecten el mode de votació, que la presidència no va acceptar fer secreta. Segons Compromís, perquè ‘es podria perdre la votació gràcies al vot contrari d’alguns membres de les files populars a a comarca’. Emili Mira, a més, ha recordat en la roda de premsa d’aquest dimecres que des de la formació valencianista no s’ha utilitzat mai les negociacions fetes sobre aquest afer ‘en defensa del bon clima i funcionament de la comarca’.

Tot i la decisió de dimitir dels càrrecs de govern, els representants han remarcat la voluntat ‘de continuar amb la tasca a la Mancomunitat ja que es tracta d’un element integrador del territori’, i han convidat el PP ‘a reprendre el camí del passat en la presa de decisions amb el consens de totes les poblacions i totes les forces polítiques’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any