Celrà continua recollint signatures de suport a la declaració de territori lliure i sobirà

  • L'estat espanyol vol portar als tribunals els municipis que van aprovar la declaració

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.12.2012 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Celrà (Gironès) recull des de fa uns dies signatures de suport a la declaració de territori lliure i sobirà, arran del recurs contenciós administratiu presentat pels serveis jurídics de l’estat espanyol contra l’acord del ple del 18 de setembre. De moment, té el suport de 2.300 persones, tal com explica el seu batlle, Dani Cornellà, a través de Twitter, i l’Ajuntament en continuarà recollint fins el 20 de gener. Totes les signatures recollides seran presentades al jutjat, en defensa dels acords presos pel ple municipal. 

Celrà ha estat el primer municipi denunciat, però tot fa pensar que no serà pas l’únic, ja que l’advocacia de l’estat té pensat d’actuar aquestes pròximes setmanes contra tots els ajuntaments que des del mes de setembre s’han declarat territori català lliure i sobirà, segons fons del govern espanyol que cita l’agència Europa Press.

En el cas de Celrà, l’estat impugna el text aprovat al ple per considerar que la resolució no s’ajusta a Dret. L’Ajuntament de Celrà és governat per la CUP i ICelrà, a l’edifici tan sols hi onegen la senyera i l’estelada i s’han considerat com a dies laborables tant el 12 d’octubre com el 6 de desembre.

Ara l’estat espanyol, mitjançant l’advocacia de l’estat, vol denunciar els altres municipis que han fet una declaració com aquesta. En poc més de tres mesos gairebé dos-cents municipis catalans s’han declarat territori català lliure i sobirà, entre els quals hi ha algunes capitals de comarca, com Vic, Tortosa, Valls, Vilafranca del Penedès, Igualada i Ripoll.

Consulteu tots els municipis declarats territori català lliure i sobirà.

Informació relacionada:

Manos Limpias denuncia el batlle de Girona al fiscal de l’estat per declarar la ciutat territori català lliure i sobirà

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any