Aprovada la constitució d’un Egipte dividit

  • El comitè electoral confirma que el sí al nou text obté un 63,8% dels vots en el referèndum constitucional

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.12.2012 - 19:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comité electoral suprem d’Egipte ha anunciat que la nova constitució del país s’ha aprovat amb un 63,8% de vots afirmatius en el referèndum constitucional celebrt el 15 i el 22 de desembre. Aquesta dada confirma la que ja havien anunciat els Germans Musulmans, el moviment islamista partidari del text constitucional i que dóna suport al president, Mohamed Morsi. La participació ha estat del 32,9%, segons dades oficials.

El comitè electoral també ha dit que s’havien investigat ‘en profunditat’ totes les queixes que hi havia hagut sobre suposat frau dels opositors.

Sigui com sigui, la polèmica està servida. Perquè l’oposició manté la denúncia de frau en les votacions i qüestiona la legitimitat de la consulta en un país cada vegada més dividit.

Islamització

En efecte, la nova constitució ha dividit Egipte entre els sectors islamistes, els laics i cristians, que temen la islamització del país i veuen amenaçades les llibertats. Consideren que la Constitució comportarà uns islamització de la vida pública i una retallada de les llibertats individuals, especialment de les dones.

La divisió que arriba al mateix govern. A més del vice-president Mekki, set dels disset màxims consellers del president Mohammed Mursi han dimitit en les últimes setmanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any