L’estat espanyol s’activa contra els municipis declarats territori català lliure

  • L'advocacia de l'estat vol portar-los als tribunals les pròximes setmanes, tal com va ha fet amb Celrà

VilaWeb
Redacció
25.12.2012 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’advocacia de l’estat preveu actuar aquestes pròximes setmanes contra els ajuntaments que des del mes de setembre s’han declarat territori català lliure i sobirà, segons fons del govern espanyol que cita l’agència Europa Press. La setmana passada ja hi va haver el primer pas en aquest sentit, quan els serveis jurídics de l’estat van presentar un recurs contenciós administratiu contra l’acord del ple de Celrà (Gironès) aprovat el 18 de setembre.

En el cas de Celrà, l’estat impugna el text aprovat al ple per considerar que la resolució no s’ajusta a Dret. L’Ajuntament de Celrà és governat per la CUP i ICelrà, a l’edifici tan sols hi onegen la senyera i l’estelada i s’han considerat com a dies laborables tant el 12 d’octubre com el 6 de desembre.

Ara l’estat espanyol, mitjançant l’advocacia de l’estat, vol denunciar els altres municipis que han fet una declaració com aquesta. En poc més de tres mesos gairebé dos-cents municipis catalans s’han declarat territori català lliure i sobirà, entre els quals hi ha algunes capitals de comarca, com Vic, Tortosa, Valls, Vilafranca del Penedès, Igualada i Ripoll.

Consulteu tots els municipis declarats territori català lliure i sobirà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any