NotÝcies

Dimartsá 25.12.2012á 11:49

L'estat espanyol s'activa contra els municipis declarats territori catalÓ lliure

L'advocacia de l'estat vol portar-los als tribunals les pr˛ximes setmanes, tal com va ha fet amb CelrÓ

Men?ame
 

L'advocacia de l'estat preveu actuar aquestes pròximes setmanes contra els ajuntaments que des del mes de setembre s'han declarat territori català lliure i sobirà, segons fons del govern espanyol que cita l'agència Europa Press. La setmana passada ja hi va haver el primer pas en aquest sentit, quan els serveis jurídics de l'estat van presentar un recurs contenciós administratiu contra l'acord del ple de Celrà (Gironès) aprovat el 18 de setembre.

En el cas de Celrà, l'estat impugna el text aprovat al ple per considerar que la resolució no s'ajusta a Dret. L'Ajuntament de Celrà és governat per la CUP i ICelrà, a l'edifici tan sols hi onegen la senyera i l'estelada i s'han considerat com a dies laborables tant el 12 d'octubre com el 6 de desembre.

Ara l'estat espanyol, mitjançant l'advocacia de l'estat, vol denunciar els altres municipis que han fet una declaració com aquesta. En poc més de tres mesos gairebé dos-cents municipis catalans s'han declarat territori català lliure i sobirà, entre els quals hi ha algunes capitals de comarca, com Vic, Tortosa, Valls, Vilafranca del Penedès, Igualada i Ripoll.

Consulteu tots els municipis declarats territori català lliure i sobirà.