El vot del president de la Mancomunitat fica la comarca al Consorci de Residus

  • No va admetre el del nou representant d'Ontinyent, que hauria donat la majoria als contraris a l'adhesió

VilaWeb
Redacció
22.12.2012 - 13:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El resultat de la votació del ple extraordinari de la Mancomunitat de Municipis de la Val d’Albaida d’aquest divendres va ser tan ajustat, que el vot del president fou el que va desfer l’empat, i així deixava la comarca ja a menys d’una passa d’entrar al Consorci de Residus.

Tot i que des del PP s’havia apostat, públicament, pel manteniment del Pla de Minimització de Residus comarcal i per la independència respecte del Consorci, la dimissió de Filiberto Tortosa com a president de la Mancomunitat va posar més en alerta la resta de partits (a excepció de Gent de l’Olleria), els quals van redoblar les accions i declaracions contràries a l’adhesió i la desconfiança respecte de l’actitud final del PP.

L’entrada a la presidència de la Mancomunitat de Juan Puchades ja va insinuar el camí a seguir pel PP, amb declaracions i propostes que buscaven una ‘adhesió particular’ al Consorci, amb unes ‘condicions especials’ que les altres formacions no admetien, com tampoc no ho acabava de fer el propi Consorci. Ni tan sols l’empresa que ara gestiona el fem, Recisa, hi estava d’acord.

A l’hora de la veritat, els vots dels representants de PSOE, Compromís, EU i UCiD van anar conjuntament a oposar-se a la integració. Dels possibles 34 vots, se’n van quedar en 33 perquè la presidència no va admetre per motius burocràtics el de Josep Francés (Compromís), qui entrava per Ontinyent en substitució de Filiberto Tortosa.

Aquest vot els hauria donat la majoria, atés que el PP va veure com el batle de Bufali s’abstenia, i el representant del Palomar no hi va assistir. Així doncs, PP i GdO van sumar 33 vots també, de manera que va haver de ser el vot de qualitat del president i batle de Benigànim, Juan Puchades, que desencallara la situació i encaminara la Vall cap al Consorci i el Pla de Minimització a la desaparició.

Els partits contraris a aquesta adhesió s’han mostrat molt crítics amb la postura del PP, al que acusen de trencar el consens comarcal i emprendre un camí que pot significar la fallida econòmica de la Mancomunitat i la seua desaparició. És per això que han assegurat que continuaran amb la batalla política per evitar-ho, una batalla que podria ser també judicial si el PSOE es fa avant amb l’advertència de dur Puchades als tribunals acusat de prevaricació.

PSOE, Compromís i UCiD han insistit a recordar que amb aquesta decisió el veïnat de la Vall d’Albaida haurà de pagar molt més (fins a un 90% més) pel mateix servici que ara ja tenen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any