Jordi Pujol: ‘No ens ha quedat més remei que acceptar la confrontació’

  • L'ex-president defensa que no s'ha de 'renunciar al règim de llibertat i d'autogovern i a un tracte econòmic just'

VilaWeb
Redacció
20.12.2012 - 14:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol ha tornat a parlar de les relacions tenses entre Catalunya i Espanya. ‘No ens ha quedat més remei que acceptar la confrontació. I no ens queda més remei que mantenir-la’, destaca Pujol en el seu últim editorial a la Fundació Centre d’Estudis que porta el seu nom. En el text, Pujol defensa que no s’ha de ‘renunciar al règim de llibertat i d’autogovern i a un tracte econòmic just que la nostra continuïtat com a poble i com a societat equilibrada i convivencial requereix’.

‘I per difícil, i perillós, i ple d’amenaces que sigui el repte caldrà mantenir-lo’, diu Pujol. Defensa un repte que es pugui dur a terme ‘democràticament, respectuosament envers tots els ciutadans de Catalunya i oberts a tots els diàlegs que es pugui’ perquè, apunta, ‘si s’aguanta no es pot perdre’. ‘No podem perdre, ni que l’objectiu principal no s’assoleixi’.


Sosté que si el ‘combat es manté amb fermesa, i amb la fermesa que cal perquè el repte sigui seriós, els termes de la relació amb Espanya hauran canviat ‘substancialment’ a favor de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any