Ja són 26 les entitats que exigeixen la dimissió de tots els imputats pel cas mercuri

  • La plataforma "Sabadell lliure de corruptes" convoca avui una concentració a les 19.30h a la Plaça Sant Roc · Exigeixen que es compleixin els acords de Ple que insten a cessar tots els càrrecs electes i de confiança imputats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.12.2012 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llista d’entitats adherides al manifest contra la corrupció no para de créixer. Dimecres passat el ple de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar la moció de l’Entesa per Sabadell que instava l’alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, a cessar els regidors i càrrecs de confiança imputats pel cas Mercuri. 14 vots a favor de tota l’oposició contra 13 del PSC, que hi va votar en contra. Des de la plataforma consideren que no fer cas d’aquest mandat del Ple Municipal és ‘una mostra mes del tarannà antidemocràtic de l’equip de govern’ i per això convoquen la concentració d’avui, el dia abans d’un ple extraordinari de pressupostos que es preveu mogut.

Aquest nova xarxa d’entitats, entre els quals hi ha alguns partits de l’oposició, ha consensuat quatre propostes concretes al voltant de les quals articular la seva proposta contra la corrupció. En primer lloc, demanen la ‘dimissió i inhabilitació’ dels càrrecs electes -així com del funcionariat i càrreces de confiança- que estiguin imputats. Afegeixen també la reclamació que s’acabi la ‘connivència dels poders públics amb l’empresariat corrupte’. Finalment, proposen establir mesures que garanteixin la transparència i el control popular de les finances públiques.

Demà divendres -a les 19h a la sala 3 del Casal Pere Quart- han convocat una assemblea oberta on es valorarà el resultat del Ple Municipal que s’haurà celebrat el mateix matí on decidiran ‘quins han de ser els passos a seguir a partir d’ara’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any