El govern espanyol ja pensa en la inhabilitació de Mas per la via penal

  • Amenaça de frenar la consulta · Sáenz de Santamaría diu que no és legal i que l'ordenament jurídic té molts mecanismes per a frenar-la

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.12.2012 - 10:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol espera que el president Artur Mas no arribi a convocar la consulta pactada amb ERC pel 2014 en l’acord de governabilitat. Fonts de l’executiu espanyol consultades per Europa Press afirmen que el govern confia que Mas acatarà la sentència del Tribunal Constitucional espanyol prohibint la consulta després del recurs que presentaran quan es convoqui la consulta. Si no ho fa, diuen, hauran d’anar per la via penal per inhabilitar Artur Mas i retirar-lo de la presidència de Catalunya.

Aquest matí, la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que la consulta sobre la independència no era legal. L’endemà de l’acord de governabilitat entre CiU i ERC, que preveu una consulta el 2014, Santamaría ja ha amenaçat d’aturar-la, dient que l’ordenament jurídic espanyol tenia ‘molts mecanismes per a poder frenar qualsevol il·legalitat’ (àudio). Per l’executiu de Rajoy, el pacte entre les dues principals forces del parlament és ‘un pas decidit cap a la inestabilitat a Catalunya’.

‘Crec que els catalans han estat molt clars quan s’han pronunciat en aquestes eleccions. Tots els ciutadans ens demanen que treballem units contra la crisi i per enfortir els mecanismes que té Espanya per anar endavant, i això va més aviat en la direcció contrària’, ha declarat Santamaría, que considera que l’acord no garanteix l’estabilitat.

 

Informació relacionada:

Irritació a la premsa espanyola pel pacte CiU-ERC

La premsa internacional: Europa encara un envit insòlit amb els referèndums escocès i català

Vicent Partal: L’hora que fa segles que esperàvem

Document: el full de ruta cap al referèndum del 2014

L’apartat econòmic del pacte entre CiU i Esquerra

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any