Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  18.12.2012  17:23

'Que pague la banca', exclama Compromís en una nova campanya

La coalició critica l'impost al 0% que vol aplicar el govern espanyol als dipòsits bancaris

Men?ame
 

La coalició Compromís ha posat en marxa la la campanya 'Que pague la banca', per expressar el malestar per l'anunci del govern espanyol d'aplicar un impost de tipus 0% als dipòsits bancaris. 'La campanya vol recollir el malestar ciutadà respecte al tracte de favor dels diferents governs centrals cap a les entitats bancàries i, així, impulsar una mesura que obligue a les entitats financeres a pagar un impost', diu la coalició.

La web posada en marxa per Compromís té un formulari per a donar suport a una campanya a Change.org, que ha creat el diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri. La finalitat de la iniciativa és recollir suports ciutadans per a demanar als diputats i diputades del PP al congrés que no s’oposin dijous a la creació d’impostos i taxes especials per a la banca. En definitiva, els demana que no subscriguin l'esmena que va introduir el PP al senat a la llei tributària per a l'establiment d'aquest impost a tipus zero.

'En un context de fortes retallades socials i apujades d’impostos a les persones i famílies, no té cap explicació que es puga justificar la voluntat del PP per evitar que els bancs hagen de suportar unes taxes', diu Compromís.

També, des de Compromís proposen que els diners que es recaptin dels impostos a la banca, i que es calcula que podrien arribar als 3.000 milions d’euros a tot l'estat, es destinin íntegrament a un fons d’emergència social per ajudar les víctimes de la crisi: desocupats, famílies desnonades, joves amb beques pendents o persones dependents amb retard de les ajudes que els pertoquen.