Admesa a tràmit la querella d’Ester Quintana contra els mossos

  • Denuncia que la lesió que va patir a l'ull fou causada per algun projectil dels agents de la policia catalana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.12.2012 - 16:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge ha admès a tràmit la querella d’Ester Quintana contra els Mossos d’Esquadra per haver perdut un ull durant la manifestació de la vaga general del 14 de novembre a Barcelona. Quintana denuncia que va rebre un impacte d’un projectil o una bala de goma de la policia catalana, fet que els mossos neguen. El magistrat encara no ha citat a declarar cap dels agents, però sí que ha demana a la policia que identifiqui els antiavalots que van actuar a la zona i, a diverses televisions, que aportin totes les imatges que tenen dels incidents.

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 11, Francisco González Maíllo, considera pertinent investigar els fets. Per això, ha demanat les imatges de les càmeres de vigilància dels establiments de l’entorn del passeig de Gràcia amb la Gran Via, on van tenir lloc els fets poc abans de les nou de la nit, i també les imatges de televisió que van gravar 8TV, BTV i Lavínia. El jutge també tindrà en compte els vídeos aportats per l’acusació i l’informe mèdic forense de Quintana, que haurà de confirmar si les lesions són compatibles amb els projectils de foam o les boles de goma de la policia catalana. El jutge ja té a les seves mans dues llançadores dels mossos.

Justament avui la unitat d’afers interns dels mossos ha lliurat al jutge un informe que indica que a la zona i hora dels fets hi havia tres furgonetes d’antiavalots, cosa per la qual caldrà identificar els seus membres i qui feia d’escopeter.

Infromació relacionada:

Ester Quintana: ‘No pareu d’aportar proves i testimonis’

Un nou vídeo qüestiona l’explicació de Puig sobre l’actuació dels mossos el 14-N

Vicent Partal: Ho sap tot el país…

Puig insisteix a dir que els mossos no van causar la lesió d’Ester Quintana

Dimiteix Sergi Pla, cap dels antiavalots dels mossos, per haver retingut un informe del 14-N

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any