La CUP vota de president del parlament el desnonat de Burjassot que es va intentar suïcidar

  • També emet vots simbòlics per a la resta de membres de la mesa

VilaWeb
Redacció
17.12.2012 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En l’elecció de la presidència del parlament d’aquest matí, hi ha hagut tres vots nuls, els dels tres diputats de la CUP. L’explicació, la donava el diputat David Fernàndez a través de Twitter: ‘La CUP acaba de votar com a president del Parlament Manuel G. B., de Burjassot, que va intentar suïcidar-se abans de ser desnonat.’ Núria de Gispert ha estat elegida amb 79 vots a favor, 52 abstencions, i els tres nuls de la CUP.

Aquest és el piulet de David Fernàndez explicant el vot nul de la CUP:

En un comunicat, la CUP explica: ‘Votem així contra el rescat bancari i la deutecràcia, a favor de les 150.000 famílies desnonades des del començament de la crisi econòmica i contra les retallades anunciades per CiU de 4.000 milions d’euros que duran més injustícia, més desigualtat i més sofriment a les classes populars, que amenacen el sistema sanitari i que degradaran l’escola pública catalana. Votem obertament contra el frau de l’estafa hipotecària que ofega i endeuta milers de famílies arreu i a favor dels tres milions de persones en situació de pobresa i exclusió social als Països Catalans.’

També han votat nul a la vice-presidència primera i segona del parlament, votant simbòlicament Pedro Álvarez, mort fa vint anys per un policia a l’Hospitalet de Llobregat (‘Votem així per la memòria, memòria que és encara avui un aliment-verí. Aliment per a nosaltres i les nostres esperances. Verí per al poder i els seus abusos’); Guillem Agulló, independentista assassinat per neonazis a Montanejos (‘Podríem votar la Sònia, transexual assassinada al Parc de la Ciutadella o Lucrècia Pérez. Per votar contra els crims de l’odi i contra la impunitat feixista. La d’ahir, del franquisme, i la d’avui’); i Idrissa Diallo, mort al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca (‘Votem així pel desmantellament dels Guantànamos a casa nostra i a favor dels 180.000 ‘sense papers’, els esclaus invisibles del règim neoliberal que viuen sota permanent apartheid’). Ho avançava Quim Arrufat al seu Twitter:


Finalment, com a membres de la mesa, han votat simbòlicament Ester Quintana, la dona que va perdre un ull el vespre de la vaga general del 14 de novembre (‘Votem així per la prohibició definitiva i absoluta de les bales de goma i a favor dels drets i les llibertats civils’); Andreu del Cabo, sindicalista acomiadat de TMB (‘ Votem així pels 1’7 milions de persones aturades als Països Catalans i contra els 500.000 acomiadaments, coberts o encoberts, produïts a Catalunya des de 2007 i accelerats per l’entrada en vigor de la darrera reforma laboral’) i la històrica militant independentista Blanca Serra, detinguda i torturada a principi dels vuitanta (‘Amb ella, votem pels milers de persones anònimes que, al llarg del temps, s’han compromès per la plena llibertat política i la màxima justícia social als Països Catalans’).

El comunicat acaba dient: ‘Finalment votem amb Walter Benjamin que va deixar escrit i ben escrit que només la memòria rescabala els vençuts’.

Informació relacionada: Els noms clau dels grups parlamentaris

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any