Els noms clau dels grups parlamentaris

  • Qui són els presidents i portaveus de cada formació en aquesta nova legislatura

VilaWeb
VilaWeb
ACN
17.12.2012 - 11:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, serà de nou president del grup parlamentari de CiU. Jordi Turull i Ramon Espadaler seran el portaveu i el portaveu adjunt, respectivament. Així s’ha aprovat durant la reunió del grup parlamentari de CiU, que ha tingut lloc abans de la sessió de constitució del Parlament. La federació té ara vuit dies hàbils per entrar al registre les persones que dirigiran el grup. En cas que Pujol, Turull o Espadaler acabessin formant part del nou govern, haurien de renunciar a aquest càrrec. Queden per designar encara els quatre adjunts al portaveu.

En el cas d’ERC, a més d’Oriol Junqueras com a president de grup, Marta Rovira serà la portaveu, i tot apunta que els portaveus adjunts seran Oriol Amorós i Lluís Salvadó.

Pel que fa al PSC, el president del grup parlamentari serà Pere Navarro, primer secretari i candidat socialista. El portaveu serà Maurici Lucena, el seu número 2 en aquestes eleccions. Els portaveus adjunts seran, per aquest ordre, Jaume Collboni, Montserrat Capdevila i Núria Parlon.

Continuïtat absoluta en el PPC. Alícia Sánchez-Camacho serà la presidenta, Enric Millo el portaveu i Santi Rodríguez el primer portaveu adjunt.

ICV-EUiA manté Joan Herrera a la presidència del grup i Dolors Camats com a portaveu. El portaveu adjunt serà Joan Mena, d’EUiA. David Compagnon serà finalment el secretari quart de la mesa, nom que quedava per confirmar.

Quant a C’s, Albert Rivera presidirà el grup, i Jordi Cañas i Carina Mejias el portaveu i la portaveu adjunta, respectivament.

Els tres diputats de la CUP, David Fernàndez, Georgina Rieradevall i Joaquim Arrufat, formaran part del grup mixt del Parlament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any