Lou Reed penja a Facebook una caricatura seva amb barretina

  • El dibuix, del 2007, és obra del dissenyador Xavier Boronat, que s'ha mostrat molt sorprès

VilaWeb
Redacció
16.12.2012 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lou Reed, considerat el pare del rock independent i ex-líder de The Velvet Underground, ha sorprès a la seva pàgina de Facebook amb la publicació d’una caricatura seva on apareix amb barretina i, de fons, un paisatge que recorda Montserrat. El dibuix s’ha publicat al costat del vers ‘Jingle all the way’, de la nadala ‘Jingle Bells’, i un vincle a un vídeo amb la seva cançó ‘The Bells’ (1979). El més sorprès de tots ha estat l’autor de la caricatura, el dissenyador gràfic Xavier Boronat, que se n’ha assabentat per la trucada de VilaWeb.

El dibuix, ha explicat, el va fer l’abril del 2007 després de tenir notícia que Reed, juntament amb Laurie Anderson i Patti Smith, havien recitat el març d’aquell any a Nova York tot de versos de poetes catalans del segle XX. ‘En aquella època no tenia gaire feina i vaig decidir de fer una sèrie de retrats per anar practicant amb el dibuix vectorial’, afegeix Boronat. ‘En el de Lou Reed, vaig pensar que li esqueia la barretina i les muntanyes de Montserrat de fons.’

A banda Lou Reed, Boronat va fer retrats de Picasso, Joan Miró, Miquel Barceló, Orson Welles, The Pixies, Nina Hagen, entre molts més. ‘Era com una espècie de divertiment, que es va allargar del febrer del 2007 fins al final del 2008, amb un retrat de Joan Brossa’, detalla. Són retrats, matisa, ‘de toc molt personal i fets sobre la marxa’.

‘Tots els personatges, els vaig seleccionar perquè crec que són gent que tenen alguna cosa a dir, que han influït, i perquè em venia molt de gust de fer, principalment de l’àmbit de la cultura.’ ‘Podríem dir que van ser petits homenatges’, conclou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any