Un nou vídeo qüestiona l’explicació de Puig sobre l’actuació dels mossos el 14-N

  • S'hi veu el tret d'un projectil per part d'un agent en el lloc on Ester Quintana va perdre l'ull

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
14.12.2012 - 09:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha tornat a assegurar que la lesió d’Ester Quintana, que va perdre un ull durant la vaga general del 14-N al vespre, no va ser causada per cap acció de la policia. Ahir va admetre que hi havia hagut un tret de projectil per part dels mossos a Ronda Sant Pere amb Passeig de Gràcia, on hi havia Quintana; és el tret que es veia en aquest vídeo de Sicom. Però hi ha un nou vídeo, de Russia Today i publicat pel setmanari La Directa, on es veu un altre tret en aquella mateixa zona.

En la compareixença d’ahir, Puig va parlar de set trets a l’entorn d’aquella zona de passeig de Gràcia: Un a la ronda de Sant Pere amb la confluència amb la Plaça de Catalunya; un altre davant de la Borsa, i cinc més a lesconfluències amb els carrers Casp, Llúria i Pau Claris. ‘Projectils que ni per l’hora ni pel lloc poden haver causat una lesió a una persona abans de les 20.52 que és quan entra a registre una trucada notificant aquesta situació d’emergència, que és entre Gran Via i carrer Casp a la calçada central del Passeig de Gràcia, on rep l’impacte d’un objecte no prou identificat’.

El vídeo que publica el setmanari La Directa permet veure un altre tret a la ronda de Sant Pere amb Passeig de Gràcia. I, segons aquesta publicació, es produeix a tres quarts de nou: ‘A les imatges es pot veure com un agent de la Brigada Mòbil baixa ràpidament d’un furgó de la unitat 4 i dispara un tret d’escopeta GL-06 a les 20:45h, just a la confluència de la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia. El vídeo es grava des de la plaça de Catalunya i mostra que la trajectòria del projectil és en direcció al passeig de Gràcia (sud-nord)’, diu la Directa.

Avui, en declaracions a Els Matins de TV3, Felip Puig ha dit que el tret que es veu en aquest vídeo és un dels que ell havia explicat ahir.


Informació relacionada:

Puig insisteix a dir que els mossos no van causar la lesió d’Ester Quintana

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any