Dimiteix Sergi Pla, cap dels antiavalots dels mossos, per haver retingut un informe del 14-N

  • Felip Puig estava disposat a dimitir però Mas el va confirmar en el càrrec

VilaWeb
Redacció
13.12.2012 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sergi Pla, cap dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, ha presentat la dimissió al conseller d’Interior Felip Puig després d’admetre que va frenar un informe policíac sobre el 14-N, per considerar que no era important per al cas, i va impedir que arribés a mans del conseller. L’informe deia que el vespre de la jornada de vaga general s’havia disparat un tret amb llançadora a la mateixa zona on Ester Quintana va perdre l’ull.

Avui al matí Puig ha comparegut a la diputació permanent del parlament, a porta tancada, per donar més explicacions sobre l’actuació de la policia aquell dia als grups parlamentaris. Allà ha informat la resta de diputats que havia acceptat la dimissió de Pla, comissari general de recursos operatius dels mossos d’esquadra.

Felip Puig també va presentar fa alguns dies la dimissió al president en funcions, Artur Mas, però aquest no la hi va acceptar i el va confirmar en el càrrec.

Els fets relatius al vespre del 14 de novembre, quan després de la manifestació hi va haver càrregues policíaques, han portat molta cua. Allà una dona, Ester Quintana, va perdre un ull per un fort impacte. En un primer moment, Puig va negar que s’hi hagués disparat cap projectil, però uns quants dies més tard els mossos van admetre que havien disparat en aquella mateixa zona. Tot just abans-d’ahir, el cap dels mossos va dir que Felip Puig no tenia tota la informació sobre què va passar aquell vespre i que desconeixia un informe dels mossos.

Informació relacionada:

Puig insisteix que els mossos no van causar la lesió d’Ester Quintana

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any