Acció Cultural valorarà en junta directiva si torna a emetre TV3 exposant-se a unes hipotètiques noves sancions

  • L'entitat considera la sentència del Suprem l'inici del camí de la restitució i insta al govern valencià a formar una comissió mixta per solucionar el conflicte de TV3

VilaWeb
Redacció
12.12.2012 - 20:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valorarà en junta directiva si torna a emetre TV3 després de la sentència del Suprem espanyol que ha anul·lat la resolució del govern valencià que obligava a tancar les emissions sota sancions. Així ho ha explicat l’entitat en conferència de premsa després de conèixer la decisió judicial que deixa en mans del govern espanyol la competència sancionadora.

L’entitat considera que la sentència del Suprem és l’inici del camí de la restitució i insta al govern valencià a formar una comissió mixta per solucionar el conflicte de TV3. El govern valencià, que ja ha avançat que acata la sentència, anul·larà la multa a ACPV i aixecarà la prohibició de les de les emissions de TV3.

El president d’honor d’ACPV, Eliseu Climent, ha assegurat que “el mateix dilluns o demà TV3 pot estar funcionant” si s’arriba a un acord amb la Generalitat Valenciana. Climent ha dit que la junta directiva esperarà a veure com acaba el procés per decidir si emet de nou el senyal.

“Continua havent espai radioelèctric i continuem sent els propietaris dels repetidors”, ha dit al seu torn l’advocada de l’entitat, Mercè Teodoro. La sentència del Suprem només fa referència a un dels tres processos sancionadors oberts per les emissions i que ACPV té recorreguts en diverses instàncies, un d’ells encara al TSJ valencià.

L’entitat ha comunicat que valorarà els possibles riscos d’emetre de nou el senyal exposant-se a una hipotètica “tossuderia” de la Generalitat Valenciana “incomplint les sentències” o bé pel govern espanyol, ha afegit Teodoro

El president d’Acció Cultural, Eliseu Climent, ha assenyalat a l’inici de la seva intervenció que aquest dimecres és “un gran dia per a la democràcia” i ha afegit que la sentència “enterra l’era Camps”. Climent ha reclamat la Generalitat Valenciana que doni solució al conflicte i ha posat al servei del govern valencià la xarxa de repetidors de manera gratuïta perquè TV3 es pugui tornar a veure al territori.

L’històric dirigent ha instat la Generalitat Valenciana a formar una comissió mixta per solucionar el conflicte i ha lamentat que el PP canviés el seu sentit de vot al Congrés dels Diputats per vetar la ILP Televisió Sense Fronteres, que hagués resolt aquest conflicte. Climent ha dit que “els valencians hem d’estar orgullosos” d’haver ajudat les llengües catalana, basca i gallega i ha felicitat els 700.000 signants de la ILP Televisió Sense Fronteres.

Tot i la notícia, Climent ha advertit que “el tema no està tancat en absolut, és un esglaó en tot aquest procés” i ha avançat que ACPV continuarà amb el seu treball. “No és un triomf d’Acció Cultural sinó de tot el país i tots els demòcrates de tots els territoris que han col·laborat perquè això arribi al punt que ha arribat ara”.

ACPV, pendent de dos processos jurídics més

L’advocada de l’entitat, Mercè Teodoro, ha indicat que ACPV es troba encara pendent d’ altres dos processos jurídics oberts en relació amb les sancions i els tancaments de repetidors. Així, el Tribunal Suprem encara ha de pronunciar-se sobre un segon recurs de l’entiat a una segona multa de 100.000 euros, i hi ha un tercer recurs en el Tribunal Superior de Justícia valencià per una tercera multa de 300.000 euros.

Teodoro ha avançat que les sentències poden tardar encara mesos i, per tant, la sentència que s’ha conegut aquest dimecres “afecta només a una part del conjunt de multes i recursos, i mentre la resta de sentències no siguen públiques i fermes no podrem donar per definitivament tancada la qüestió”. Tot i així, l’entitat reconeix “que el posicionament del Suprem en aquesta primera sentència té un pes innegable”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any