Compromís, EUPV i ERPV demanen que es reprengui l’emissió de TV3 al País Valencià

  • S'han pronunciat sobre la decisió del Suprem que dóna la raó a ACPV

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.12.2012 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compromís, Esquerra Unida del Poble Valencià i Esquerra Republicana del País Valencià han valorat el cop judicial contra la censura de les emissions de TV3 al País Valencià. Han expressat la seva satisfacció per la decisió del Suprem d’acceptar el recurs de cassació d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) contra les multes a l’entitat i el tancament de repetidors per part del govern valencià.

Compromís ha mostrat la seva satisfacció per la decisió del Tribunal Suprem. A través d’un comunicat, el diputat a les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, ha dit que el tancament de repetidors i les sancions eren un atemptat del govern del PP contra el dret a la lliure informació i ha celebrat que finalment la justícia haja restablert la normalitat de les emissions d’un canal de televisió que forma part de la cultura audiovisual dels valencians. ‘Tot este procés evidencia el caràcter totalitari del govern del PP, que no vol que els ciutadans puguem vore televisions públiques que ells no puguen controlar’, ha afegit Pañella.

Esquerra Unida del País Valencià ha exigit que la Generalitat Valenciana contacti de manera urgent amb Acció Cultural del País Valencià perquè el senyal de TV3 s’emeti de nou al territori. La formació ha valorat de manera molt positiva la sentència del Suprem que deixa sense efecte les sancions a l’entitat i les prohibicions d’emissió del senyal al País Valencià. La diputada a les Corts Valencianes Marina Albiol ha confiat que la decisió judicial comporti la fi d’una censura, d’un atac a la llibertat d’expressió i d’un atac a la nostra llengua que mai es tindrien que haver produït. ‘El Consell s’ha de posar en contacte de manera urgent amb Acció Cultural perquè la senyal de TV3 arribe a les nostres cases de manera immediata’, ha exigit Albiol.

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Agustí Cerdà, ha celebrat la resolució del  Suprem. Ha assenyalat que amb la decisió, que deixa sense efecte la resolució del cessament d’emissions i imposició de sancions, ha guanyat la normalitat i la democràcia. Cerdà ha confiat que el govern valencià compleixi amb la llei i que es restauri el senyal de TV3 al País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any