Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  12.12.2012  14:19

Duran a Wert: 'La vostra actitud cultiva l’independentisme'

Men?ame
 

Josep Antoni Duran i Lleida ha dit a Wert que cap govern no podria canviar el model educatiu de Catalunya i que hi hauria 'una resistència activa de la societat civil i política', perquè el model d'immersió actual era d'èxit i la societat catalana volia mantenir-lo (vídeo). 'La identitat catalana té les seves arrels en els seus sentiments i un d'aquests sentiments és la llengua, el català no és negociable ni per a aquest grup parlamentari ni per a la majoria de grups catalans d'aquesta cambra, ni per a la majoria de ciutadans. La llengua és el nervi principal de la nostra condició de nació', ha afegit.

Duran ha fet referència a l'eslògan reivindicatiu 'Keep calm and speak catalan', i ha demanat a Wert que retiri la proposta o bé presenti la dimissió, i si no, que assumeixi la responsabilitat de tirar endavant el projecte. Per Duran, el debat sobre la reforma educativa espanyola és 'un problema eminentment polític' d'extrema gravetat. Ha recordat que des del 1978 'cap govern no havia practicat una ofensiva com aquesta contra el català'. 'L'escola catalana no és una factoria d'independentistes, sinó un mecanisme de cohesió social', i ha afegit que el ministre espanyol no només pretenia 'espanyolitzar continguts sinó també la llengua'.

Informació relacionada:

Fermesa catalana contra Wert a Madrid

VÍDEO: Alfred Bosch a Wert: 'No se li acudeixi de tocar els nostres nens'

VÍDEO: Joan Coscubiela: 'Vostès són uns talibans'

VÍDEO: Francesc Vallès: 'Tindrà davant tot un poble'

Editorial de Vicent Partal: L'oportunitat de Wert

Front comú contra la reforma de Wert