Bosch a Wert: ‘No se us acudeixi de tocar els nostres nens’

  • Vídeo de la intervenció del diputat d'ERC al congrés i de la resposta del ministre d'Educació espanyol

VilaWeb
Redacció
12.12.2012 - 11:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’ERC, Alfred Bosch, ha advertit Wert que si volia moure i trencar el poble de Catalunya per raons de llengua no se’n sortiria. ‘Ara perpetreu aquest atemptat contra d’un país sencer, però davant us hi trobareu professors, alumnes, pares i tothom en defensa d’un model d’èxit.’ ‘No se us acudeixi de tocar els nostres nens’, ha reblat.

Bosch ha dit a Wert que havia xocat amb un gegant, ‘una nació disposada a defensar els seus fills, la seva escola i el seu futur’. ‘Ja n’hi ha prou, de bajanades amb les llengües, perquè els infants catalans saben el doble de llengües que qualsevol president espanyol.’ Ha recordat a Wert que la seva formació política era la quarta de Catalunya i que pretenia imposar un decret per força, però que Catalunya no acataria aquest ‘atemptat’.

‘Keep calm and speak catalan’ al congrés

Quan Bosch acabava la intervenció, els seus companys de grup han ensenyat cartells de la campanya començada fa pocs dies en defensa de l’escola catalana, amb el lema ‘Keep calm and speak catalan’. El president del congrés els ha cridat l’atenció.

El ministre Wert hi ha fet referència després, dient que els cartells tenien poc a veure amb el contingut de l’esborrany i ha recordat a ERC la separació de poders. En aquest context ha repetit que el govern espanyol no tenia pas intenció d’atacar el model escolar català, ni seria possible encara que ho volguessin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any