Enganxada de Tremosa amb eurodiputats de PP i PSOE sobre l’efecte del nacionalisme a l’economia

  • En el debat a l'eurocambra sobre la patent única europea, que es va aprovar ahir sense el suport dels eurodiputats espanyols i italians

VilaWeb
Pere Cardús i Cardellach
12.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El debat sobre la patent única europea que es va fer ahir al Parlament Europeu va tenir una forta càrrega lingüística. Una bona part dels diputats espanyols i italians van votar contra la proposta perquè el castellà i l’italià seran llengües optatives en el registre de les patents. Aquesta qüestió va encendre la cambra quan l’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa va demanar als espanyols i italians que deixessin de banda la mirada nacionalista curta i acceptessin la necessitat de fer aquest pas d’unificar el sistema de patents europeu. El diputat del PP Antonio López-Istúriz i el del PSOE Antonio Masip Hidalgo van carregar contra Tremosa.

López-Istúriz li va demanar com explicaria als empresaris catalans que s’han d’adreçar a tres organismes europeus per registrar les patents sense poder-ho fer en cap de les llengües de l’estat espanyol. Tremosa va respondre que a Catalunya ja hi havia una cultura empresarial de treballar en anglès i que no creia que fos cap problema per als empresaris catalans. Aleshores va intervenir el diputat socialista Antonio Masip Hidalgo, visiblement enfadat, que va demanar a Tremosa que renunciés al seu nacionalisme que tant perjudica les empreses catalanes. Tremosa li va recordar que dos terços dels diputats del nou parlament català volen fer un referèndum per la independència i que Catalunya és la comunitat més oberta i més exportadora de l’estat espanyol, fet que demostra que el nacionalisme català no perjudica de cap manera l’economia.

A continuació us oferim cinc vídeos per poder seguir l’enganxada de Tremosa amb els dos eurodiputats espanyols.

 

Més informació: Tremosa avisa de l’atac de Wert contra el català al Parlament Europeu

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any