I tu, jugues en català?

  • Es presenta la campanya de promoció dels jocs en català • Trenta-cinc botigues de Barcelona que en venen s'hi han adherit

VilaWeb
Redacció
12.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Coincidint amb la campanya de Nadal i amb la fira Dau Barcelona d’aquest cap de setmana –una gran festa de la creativitat en els jocs de taula–, ahir es va presentar a Barcelona la campanya ‘I tu, jugues en català?’, que promou els jocs en la nostra llengua. Organitzada pel Consorci de Normalització Lingüística de Barcelona i amb el suport de la Plataforma per la Llengua, ha estat apadrinada per l’escriptor Màrius Serra, el director de Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo i l’actriu Lloll Bertran. De moment, s’hi han adherit trenta-cinc botigues de la capital catalana, on es poden comprar jocs en català (vegeu-ne el catàleg de jocs, en pdf).

La campanya ja va ser present l’1 de desembre a la 9a Festa per al joc i la joguina en català, organitzada a Barcelona per la Plataforma per la Llengua. La Festa també demana que les joguines que es regalin aquestes festes incloguin el català en tots els suports, impresos o electrònics. Segons dades recollides per la Plataforma, al mercat hi ha 700 joguines de 80 fabricants que inclouen el català, només un 6% de l’oferta. Tanmateix, el codi de consum estableix que l’han d’incloure totes les joguines.

En la campanya, tots els infants reben un regal: El joc d’en Roc, un joc virtual amb què resoldran desafiaments divertits i alhora els permetrà de guanyar molts jocs i joguines en català.

La bombonera del Dau Barcelona

Al festival Dau Barcelona hi haurà una bombonera plena de daus. Quants daus hi ha a dins? El qui ho encerti o s’hi acosti més guanyarà un bon lot de jocs de taula. I en cas d’empat ja hi ha una solució prevista…

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any