Puig desconeixia un informe dels mossos sobre un tret el 14-N, segons El Periódico

  • El document explicava què va passar al lloc on Ester Quintana va perdre un ull

VilaWeb
Redacció
11.12.2012 - 08:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 21 de novembre, els responsables de l’àrea de Brigada Mòbil dels mossos d’esquadra van enllestir un informe que deia que el 14 de novembre a les 21.20 un agent havia disparat un tret amb la llançadora de projectils deformables GL-06 Single Shot Launcher a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la ronda de Sant Pere, on va perdre un ull Ester Quintana. El document, fet públic per El Periódico, coincideix amb el vídeo publicat per Solidaritat i Comunicació (Sicom) i contradiu el conseller d’Interior Felip Puig, que el 3 de desembre havia assegurat al parlament que en aquella zona no s’havia disparat cap projectil.

Segons fonts d’Interior consultades per El Periódico, el conseller Puig no sabia res d’aquest informe quan va declarar al parlament, malgrat que el text és datat dotze dies abans.

Després de la divulgació del vídeo de Sicom, el Departament d’Interior va admetre que sí que havia disparat projectils antiavalots al final de la manifestació del 14 de novembre, a la mateixa zona on Quintana havia perdut un ull. Contradeia així la versió de dilluns del conseller Felip Puig, en què negava que Ester Quintana hi hagués estat ferida per cap acció dels mossos.

Segons el director general dels mossos, Manel Prat, el conseller va basar-se en informes interns per negar aquesta mena de trets i l’ús de pilotes de goma. ‘Si ara apareix una imatge que desmenteix allò que va dir el conseller, en cap cas no haurà estat voluntat seva d’escampar dubtes’, va dir. Per això va anunciar que estudiarien què havia passat, qui havia disparat l’arma, i, si esqueia, prendrien decisions internes.

Les paraules de Puig del 3 de desembre ja contrastaven amb les d’uns quants testimonis, recollits en un vídeo, i amb les de Quintana, que també explicava que havia vist com els mossos carregaven, i que ella n’era la prova. ‘Sé que un mosso amb un projectil em va fer això’, va dir.

 

Notícies relacionades:

El Síndic demana una moratòria immediata de l’ús de les bales de goma (10-12-2012)

Interior obre una investigació per aclarir si Ester Quintana va rebre l’impacte d’un projectil (7-12-2012)

Els mossos admeten que van disparar projectils a la zona on Ester Quintana va perdre un ull (6-12-2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any