KeepCalmCat torna a piular

  • L'impulsor del compte, Josep M. Ganyet, descarta cap boicot després de rebre una explicació de Twitter

VilaWeb
Redacció
11.12.2012 - 08:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El compte de Twitter @KeepCalmCat ja torna a ser operatiu, després de gairebé tot un dia desactivat. ‘No hi ha hagut cap boicot al compte. Twitter ens va prendre per un bot degut a l’alt nivell de participació i interacció’, ha explicat l’informàtic i professor universitari Josep Maria Ganyet, l’impulsor d’aquest compte que porta el lema Keep calm and speak Catalan, com a reacció a la reforma del ministre José Ignacio Wert. 

Ganyet explica que va rebre un mail de Twitter explicant el possible motiu de la suspensió del compte. ‘Sembla que els algorismes no estan preparats per a tanta interacció en poc temps’. I agraeix les gestions de Joan Soler Adillon, Albert Cuesta i Genís Roca per fer arribar a Twitter el problema amb el blocatge del compte.

Ganyet ha adaptat el clàssic ‘Keep calm and carry on’, sorgit l’any 1939 com un intent del Ministeri d’Informació britànic d’encomanar optimisme entre la població mentre les tropes alemanyes provaven d’envair el país, al moment que va esclatar la Segona Guerra Mundial. Però aquesta invasió no va arribar i es van destruir milers de peces estampades amb aquest logotip, que no es van fer servir mai. Vegeu aquest vídeo de la història del lema.

Ganyet també ha creat una web des d’on es pot descarregar el logotip en mides i formats diferents, tant si és per fer de perfil, com de fons de pantalla o per a qualsevol altre ús.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any