Centenars de manifestants a Tortosa a la concentració de #Somescola

  • Demanen al govern que no cedeixi en cap dels aspectes que s'expressa a la LEC pel que fa a la política lingüística

VilaWeb
ACN
10.12.2012 - 20:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes 300 persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa en defensa de l’escola en català i contra la reforma educativa que promou el ministre d’Educació, José Ignacio Wert. Convocat per la plataforma Somescola.cat, l’acte ha consistit en la lectura d’un manifest a càrrec de professors, lingüistes, i joves estudiants ebrencs que han demanat al Govern que “no cedeixi” en cap dels aspectes que s’expressa al títol segon de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) pel que fa a la política lingüística. La concentració a Tortosa estava convocada a dos quarts de set de la tarda, i altres poblacions ebrenques com Amposta, Ulldecona o Flix també n’han celebrat.

Sota el lema ‘Per un país de tots, l’escola en català’, el manifest exigeix que “el català ocupi a les escoles el lloc que li correspon i continuï sent la llengua vehicular dels aprenentatges”. També han deixat clar que les llengües “no han estat mai un problema” i que l’alumnat de Catalunya ha d’acabar els seus estudis obligatoris sent, com a mínim trilingüe. “En el món global, el coneixement de llengües ens fa competitius, i seria un error pedagògic molt greu separar l’alumnat per raons lingüístiques”, continua.

Somescola.cat assegura que l’avantprojecte de la llei estatal d’educació és “inacceptable” a Catalunya perquè proposa una reforma “retrograda, recentralitzadora, i inútil”; i demana “contundència” al Govern per defensar el model d’immersió lingüística que “hem construït entre tots”.

La concentració, que ha aplegat mestres, pares i mares, i també alumnes, ha acabat amb aplaudiments per part dels assistents. Entre aquests, hi havia el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre en funcions, Xavier Pallarès, així com altres directors de serveis territorials; la primera tinent d’alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé; i altres càrrecs electes i alcaldes del territori.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any