Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.12.2012  20:09

Tarragona demana contundència al govern en la defensa del model d'immersió lingüística

Un miler de persones es concentren a la plaça de la Font contra la reforma educativa del ministre Wert

Men?ame
 

Un miler de persones s'han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça de la Font de Tarragona per mostrar el seu rebuig a la reforma educativa impulsada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert. Convocades per la plataforma Somescola.cat, desenes de persones de totes les edats han reivindicat el model d'immersió lingüística de Catalunya sota el lema 'Per un país de tots, l'escola en català'.

L'acte ha consistit en la lectura d'un manifest, en el qual s'ha reclamat que el català segueixi sent la llengua vehicular i que el Govern actuï amb la "màxima contundència" en la defensa d'una escola "construïda entre tots" els últims 35 anys. La concentració ha finalitzat amb crits d'independència.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Drets Humans, els tarragonins s'han sumat a la concentració en defensa del català, que s'ha realitzat en una seixantena de poblacions catalanes. Infants, joves, pares, mares, docents i persones de diferents àmbits han respost a la crida de Somescola.cat i s'han aplegat al davant de l'Ajuntament de Tarragona contra la reforma que impulsa el ministre Wert.

Durant la lectura del manifest, molt crític amb la l'avantprojecte de llei, s'ha advertit que "separar l'alumnat per raons lingüístiques seria un greu error que comportaria riscos molt elevats de fractura social" i s'ha exigit al Govern "que no cedeixi en cap dels aspectes que s'expressen al títol segon de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) pel que fa a la política lingüística".

La plataforma denuncia que la proposta del govern espanyol és "retrògrada", "recentralitzadora", "harmonitzadora" i "inútil", perquè vol equiparar el català a la categoria d'especialitat, "al mateix nivell que la tercera llengua estrangera" i perquè preveu "la segregació de l'alumnat i la subvenció de les escoles privades que s'avinguin a oferir l'ensenyament en castellà".

En nom de Somescola.cat, la presidenta d'Òmnium Cultural al Tarragonès, Rosa Maria Codines, ha demanat a la ciutadania que "prengui consciència que el patrimoni que tenim i que hem fet entre tots aquests 35 anys és tan valuós que no es pot trencar". Codines ha insistit que encara "hi ha molt camí per recórrer" i ha demanat a la classe política que "s'arromangui" per defensar el català.

 

Més informació: Les places s'omplen: 'Per un país de tots, l'escola en català'

Men?ame