Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.12.2012  17:12

Demanen una investigació per les salutacions feixistes en una escola d'Oriola

Es van fer abans d'un partit de futbol al col·legi Mare de Déu del Carme · EUPV demana al Consell una inspecció immediata

Men?ame
 

La diputada d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Esther López Barceló, ha reclamat aquest dilluns a la consellera d'Educació, María José Català, que ordeni "d'immediat" una inspecció sobre les salutacions feixistes abans d'un partit de futbol a un col·legi d'Oriola (Baix Segura). Els fets varen succeir al centre concertat Mare de Déu del Carme d'Oriola on durant un partit de futbol, els jugadors varen realitzar la salutació feixista mentre sonava l'himne d'Espanya. "Aquestes imatges estan gravades i corrent com la pólvora per les xarxes socials", ha denunciat López Barceló a través d'un comunicat en què ha exigit Català que "es depurin responsabilitats d'immediat".

Segons que recull l'autor del vídeo, penjat en aquest enllaç de Youtube els fets varen succeir l'any 2010 durant la setmana cultural del centre, mentre la megafonia emetia la versió de l'himne espanyol escrita per José María Pemán.

López Barceló ha considerat que els fets "no poden quedar impunes i sense ser investigats" i agefeix que la conselleria" ha de prendre cartes sobre l'assumpte, encara que siga en un centre concertat, on no poden permetre's tampoc aquest tipus de comportaments".

"Els col·legis, siguen privats o públics, reben o no subvencions, no poden tolerar cap apologia feixista", denuncia la diputada que considera aquest tipus de comportaments "perillosíssims" i afegei que "vulneren els valors democràtics que preveu la llei, i per tant és necessària i urgent una inspecció d'educació que confirme els fets, que els investigue i per descomptat, que acabe amb una depuració de responsabilitats".

López Barceló considera que les responsabilitats afectarien la direcció del centre, que podria ser sancionada fins i tot amb la retirada del concert.