KeepCalmCat tindrà un compte alternatiu si Twitter no el restableix

  • Crida a posar el símbol als comptes de com més usuaris millor

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.12.2012 - 10:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Twitter va suspendre ahir al vespre el compte creat per Josep Maria Ganyet amb el lema Keep calm and speak Catalan. Serà difícil de saber-ne el motiu, ja que la companyia gairebé mai no ho diu. ‘Com a molt restableixen l’usuari, i llestos’, ha explicat a RAC1 Ganyet, informàtic i professor universitari, i ha anunciat que si Twitter no restableix l’usuari, en crearan un altre d’ací a pocs dies.

Ganyet apunta la hipòtesi que hagin tancat el compte per considerar-lo brossa: ‘Twitter et marca com a fraudulent automàticament, i han de passar uns dies perquè algú es digni a mirar-s’ho’. Ahir ja va dir que el moviment de Twitter podria respondre al fet que alguna campanya organitzada hagués denunciat la iniciativa, deliberadament i maliciosament, com si fos brossa.

La reacció a la xarxa pel tancament del compte no es va fer esperar, i es va fer una crida perquè els usuaris es posessin el símbol de la campanya –una de les de més èxit contra la reforma Wert– com a imatge dels seus comptes. ‘La solidaritat ha estat brutal, des que s’ha sabut que ens havien tancat el compte’, diu Ganyet, i és que centenars d’usuaris de Twitter i Facebook ja tenen el logotip com a imatge de perfil i fan circular el lema, ben sovint acompanyat de l’etiqueta #wertgonya

Ganyet ha adaptat el clàssic ‘Keep calm and carry on’, sorgit l’any 1939 com un intent del Ministeri d’Informació britànic d’encomanar optimisme entre la població mentre les tropes alemanyes provaven d’envair el país, al moment que va esclatar la Segona Guerra Mundial. Però aquesta invasió no va arribar i es van destruir milers de peces estampades amb aquest logotip, que no es van fer servir mai. Vegeu aquest vídeo de la història del lema.

Ganyet també ha creat una web des d’on es pot descarregar el logotip en mides i formats diferents, tant si és per fer de perfil, com de fons de pantalla o per a qualsevol altre ús. En un parell de dies 3.500 usuaris ja s’han afegit a la campanya, la finalitat de la qual és destinar una part dels beneficis a defensar l’escola en català’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any